De vînzare : antichități și speranțe pentru oameni – 3 mai 2017

logo-opinia-studenteasca

Dac-ai fost să cumperi albume sau viniluri dintr-un second hand deasupra căruia scris mare „Emmaus” în Iași și n-ai știut ce poveste zace în spatele fiecărui lucrușor aranjat pe raft, ai pierdut o lecție de viață pe care rareori poți s-o întîlnești. Poți s-o înveți de-acum – mergi într-o dimineață, prinde toată familia comunității în curte și bucură-te la auzul unui amestec de cuvinte și solidaritate româno-francez.

Citeşte mai mult

„Tatăl“ oamenilor care trăiesc pe străzi. Povestea fascinantă a unui ieşean care îngrijeşte sute de semeni deznădăjduiţi – 18 mai 2016

Impresionat de soarta copiilor filmaţi la începutul anilor ’90 în centrele de plasament din Iaşi, Gelu Nichiţel (42 de ani) a pus, în 1997, bazele unei fundaţii care le întinde o mână de ajutor oamenilor abuzaţi sau extrem de săraci.
Ieşeanul Gelu Nichiţel a reuşit să salveze din „jungla străzii” peste 100 de fete şi băieţi care, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, nu au mai primit ajutor din partea statului.

logo-adevarul'

Voluntariat fără frontiere – 26 ianuarie 2016

logo_main_tvriasi

O tînără de 21 de ani din Franța are grijă de oamenii străzii din Iași. Marine Parrot a absolvit facultatea de geografie în orașul natal Dijon, dar a amânat înscrierea la masterat pentru a-și dedica un an din viață oamenilor fără adăpost. Nu ar fi luat această decizie dacă n-ar fi ajuns la Iasi, în septembrie 2014, cu o bursă Erasmus. În cele 9 luni cât a studiat la Universitatea „Al I Cuza”, Marine și-a ocupat orele libere ajuntîndu-i pe cei de la Fundația „Emmaus” din Iasi. Iar acum, este voluntar cu „normă întreagă”.

Vezi video

O nouă șansă pentru sute de orfani din Iași. O fundaţie corectează ignoranţa statului – 22 august 2015

Abandonaţi de părinţi, copiii orfani ajunşi oameni maturi cu greu reuseşc să-şi găsească un serviciu stabil şi să-şi întemeieze o familie. Mare parte din ei ajung în stradă. O fundaţie din Iaşi, sprijinită cu fonduri din Franţa, a reuşit să schimbe destinul a peste 250 de asemenea tineri. Este o picătură într-un ocean cu apă, dar şi o lecţie pentru statul român care îi ignoră pe orfanii ajunşi la majorat.

Citește mai mult şi vezi video

logo-digi

„Un Coup de Main d’Emmaus“, 15 ani de existenţă – 28 Aprilie 2015

logo-ziarul-lumina

Vineri, 24 aprilie 2015, Fundaţia „Un Coup de Main d’Emmaus“ – filiala Iaşi a serbat, la Centrul Rezidenţial Popeşti, 15 ani de existenţă. La eveniment au fost prezenţi mai mulţi prieteni şi parteneri Emmaus din Europa. Nu a lipsit de la manifestări nici părintele Gheorghe Prisacariu de la Parohia „Sfânta Treime“ – Rădeni din Popeşti, Protopopiatul Iaşi 3, tată a 6 copii şi un apropiat al celor 16 membri al Centrului Rezidenţial Emmaus – Popeşti, care ne-a declarat următoarele: „Avem o colaborare foarte bună cu această fundaţie.

Recuperatorii de suflete – 28 iulie 2001

De un an, in Iasi, pe cladirea situata pe strada Horia, la numarul 15, a aparut o firma pe care scrie mare „Emmaüs”. Din exterior, imobilul pare saracacios si destul de neatragator, insa inauntru locuiesc zece oameni cu suflete mari, condusi de un „responsabil”, ce incearca sa-i invete sa se ajute unii pe altii, asa incit, prin sprijin reciproc, sa duca o viata decenta. Cine sint locatarii Teodora, Elena, Mihaela, Geta, Marius, Florin, Marian, Gabriel, Emi si Mihai locuiau acum un an intr-o baraca, in Tirgu Cucu.

evenimentul

Actualizare : dec. 2017