No comments yet

Partener : ferma Gfeller Bio (Elveția)

Parteneri Ferma Gfeller Bio ElvetiaPrin comunitatea Emmaus Fribourg (Elveția), am stabilit un parteneriat cu ferma de legume Gfeller Bio localizată la Sédeilles.

Din aprilie 2017 companionii pot să efectueze acolo ucenicie cu formă de stagiu de o lună. În acest mediu ideal ei pot învăța, participa la diferite activitati la fermă, îndrumați de responsabili și salariați ai fermei. Planificăm să organizăm două stagii, de fiecare dată un companion român și un voluntar francez.

Scopul este de a permite companionilor să descopere munca agricolă în afară cadrului fundatiei, într-o fermă mare de legume, care funcționează de peste 30 de ani respectând resursele naturale. Companionii pot învăța tehnicele de munca manuale sau mecanizate și a înțelege, ca un întreg, un lanț de producție complet, de la producție până la vânzare directă și la piață.

În plus, acest parteneriat va putea sprijini realizarea proiectului nostru agroecologic la Belvedere (terenul nostru agricol), datorita sfaturilor oferite de managerii fermei Gfeller Bio și Emmaus Fribourg și abilităților dobândite de companionii care vor participa la stagiu.

Vezi site-ul : www.gfellerbio.ch (franceză, germană)

Post a comment

You must be logged in to post a comment.

accumsan Donec commodo non mattis ipsum