Portretul lunii : părintele Alfonso, alături de oamenii străzii din orașul Iași (iulie 2020)

În această lună, vă propunem o întâlnire cu părintele Alfonso, care se ocupă de congregația Opera Don Guanella din Iași. De obicei, ne întâlnim cu echipa lui la comunitate sau la magazin, unde împărțim donațiile. De data aceasta, am fost la ei, și am participat la o distribuire de hrană

Videoconferinţă cu membri ai guvernului și cu muncitori sociali

Pe 11 mai, Gelu a fost invitat să participe la o videoconferinţă, împreună cu reprezentanţi aimediului asociativ și cu membri ai guvernului. Timp de o oră și jumătate, a fost vorba depromovarea și încurajarea voluntariatului în această perioadă de criză sanitară, cuintervenţia a mai mult de douăzeci de asociații din

Portretul lunii : Nicu, companion bucătar la comunitate şi pentru cei de pe stradă (feb. 2020)

Am profitat de această lună, în care, am lucrat împreună la proiectul maraude și de vizita în Belgia pentru a vorbi cu Nicu, companion la Iași, care are un rol primordial în timpul iernii. Vă invităm să descoperiţi mărturia lui, realizată în timpul unei seri de maraude, în mașina care

Portretul lunii : Vincent, responsabil adjunct la Emmaus Sion (mai 2019)

Bună ziua Vincent, poți să ne explici parcursul tău, și când ai venit la Emmaus ? După o perioadă fără muncă, am descoperit Emmaus din întâmplare. Căutau personal, am aplicat… și sunt responsabil adjunct de 11 ani. Poți să ne prezinți comunitatea Emmaus din Sion ? Fondată în 1979, comunitatea