Prima pagină » Press releases

Press releases

They talk about Emmaus!

———– Articles from the Romanian press ———– English translation in progress ———–

UN GEST… CALD – 21 IANUARIE 2018

O asociaţie umanitară şi un bistro din Iaşi oferă zilnic supe calde oamenilor străzii

Impreuna langa brad – 28 decembrie 2017

Despre programul nostru  “Prânzul de Noapte”

De vînzare : antichități și speranțe pentru oameni – 3 mai 2017

Dac-ai fost să cumperi albume sau viniluri dintr-un second hand deasupra căruia scris mare „Emmaus” în Iași și n-ai știut ce poveste zace în spatele fiecărui lucrușor aranjat pe raft, ai pierdut o lecție de viață pe care rareori poți s-o întîlnești. Poți s-o înveți de-acum – mergi într-o dimineață, prinde toată familia comunității în curte și bucură-te la auzul unui amestec de cuvinte și solidaritate româno-francez.

„Tatăl“ oamenilor care trăiesc pe străzi. Povestea fascinantă a unui ieşean care îngrijeşte sute de semeni deznădăjduiţi – 18 mai 2016

Impresionat de soarta copiilor filmaţi la începutul anilor ’90 în centrele de plasament din Iaşi, Gelu Nichiţel (42 de ani) a pus, în 1997, bazele unei fundaţii care le întinde o mână de ajutor oamenilor abuzaţi sau extrem de săraci.
Ieşeanul Gelu Nichiţel a reuşit să salveze din „jungla străzii” peste 100 de fete şi băieţi care, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, nu au mai primit ajutor din partea statului.

Voluntară fără frontiere – 26 janvier 2016

O tînără de 21 de ani din Franța are grijă de oamenii străzii din Iași. Marine Parrot a absolvit facultatea de geografie în orașul natal Dijon, dar a amânat înscrierea la masterat pentru a-și dedica un an din viață oamenilor fără adăpost. Nu ar fi luat această decizie dacă n-ar fi ajuns la Iasi, în septembrie 2014, cu o bursă Erasmus. În cele 9 luni cât a studiat la Universitatea „Al I Cuza”, Marine și-a ocupat orele libere ajuntîndu-i pe cei de la Fundația „Emmaus” din Iasi. Iar acum, este voluntar cu „normă întreagă”.

O nouă șansă pentru sute de orfani din Iași. O fundaţie corectează ignoranţa statului – 22 august 2015

Sunt doar doi dintre cei 250 de orfani care, la vârsta majoratului, când statul consideră că nu mai are nicio obligaţie să le poarte de grijă ar fi ajuns în stradă dacă nu l-ar fi întâlnit pe Gelul Nichiţel. El a reuşit să pună bazele unui centru al Fundaţiei franceze Emmaus prin care îi ajută pe copiii nimănui să-şi găsească un loc de muncă şi să-şi contruiască un rost în viaţă.

„Un Coup de Main d’Emmaus“, 15 ani de existenţă – 28 Aprilie 2015

Vineri, 24 aprilie 2015, Fundaţia „Un Coup de Main d’Emmaus“ – filiala Iaşi a serbat, la Centrul Rezidenţial Popeşti, 15 ani de existenţă. La eveniment au fost prezenţi mai mulţi prieteni şi parteneri Emmaus din Europa. Nu a lipsit de la manifestări nici părintele Gheorghe Prisacariu de la Parohia „Sfânta Treime“ – Rădeni din Popeşti, Protopopiatul Iaşi 3, tată a 6 copii şi un apropiat al celor 16 membri al Centrului Rezidenţial Emmaus – Popeşti, care ne-a declarat următoarele: „Avem o colaborare foarte bună cu această fundaţie.

Recuperatorii de suflete – 28 iulie 2001

De un an, in Iasi, pe cladirea situata pe strada Horia, la numarul 15, a aparut o firma pe care scrie mare „Emmaüs”. Din exterior, imobilul pare saracacios si destul de neatragator, insa inauntru locuiesc zece oameni cu suflete mari, condusi de un „responsabil”, ce incearca sa-i invete sa se ajute unii pe altii, asa incit, prin sprijin reciproc, sa duca o viata decenta. Cine sint locatarii Teodora, Elena, Mihaela, Geta, Marius, Florin, Marian, Gabriel, Emi si Mihai locuiau acum un an intr-o baraca, in Tirgu Cucu.


Back to the beginning

Update : Feb. 2018