Fundația Un Coup de Main d’Emmaus Iași poartă mai multe proiecte sociale, legate de același obiectiv : să ajutăm cât mai mulți oameni posibil, într-un demers respectuos față de mediul în care trăim.

  • Primire și reinserție socialăIași, Popești, Belvedere, Sârca
  • În stradăIași
  • Activitate agricolăPopești, Belvedere, Sârca
  • Activități manualePopești

Primim treizeci de persoane în diferitele noastre locuri de viață, în oraș sau la țară :

un centru rezidențial și un magazin second-hand în orașul Iași ;

un centru rezidențial, o fermă și un magazin second-hand în comuna Popești ;

un teren agricol (Belvedere) în comuna Podu Iloaiei ;

o casă în comuna Sârca.

Prin proiectul nostru “Prânzul de Noapte”, ajutăm peste o sută de persoane fără adăpost din orașul Iași, pe tot parcursul anului : sprijin medical și social, mese (hrană caldă), îmbrăcăminte, încălțăminte și consiliere.

În ferma noastră din Popești, pe terenul nostru agricol Belvedere și în casa din Sârca, dezvoltăm activități agricole (creșterea animalelor și grădinărit), pentru a produce o parte din hrana noastră, dar, de asemenea, pentru a vinde surplusul pe plan local.

Atelierul de tâmplărie și atelierul de țesut din Popești permit companionilor și companioanelor să învețe meserie, fabricând obiecte pentru vânzare sau pentru comunitate : mobilă, covoare, lenjerie de casă, sacoșe...

 

Unele proiecte sunt pe termen lung și puse în aplicare de la crearea fundației Un Coup de Main d’Emmaus Iași (Prânzul de Noapte), în timp ce altele există de doar câțiva ani (ateliere, activitate agricolă).

Unele proiecte s-au terminat, ca de exemplu proiectul de primire a mamelor cu copii fără adăpost. Puteți să le regăsiți în partea “istoric”.

In sfârșit, punem în aplicare mai multe șantiere și alte acțiuni pe termen mai scurt pentru a dezvolta unele proiecte, ca de exemplu șantierul magazinului de la Popești în 2012-2013, șantierele casei de la Iași și al serei în 2015 și șantierul Belvedere în 2018-2019.


Înapoi la început

Actualizare : august 2019