Prima pagină » Istoric

Istoric

          În 1997, un grup de persoane care lucrează pentru mișcarea Emmaüs în Franța începe să implice în România, încercând să găsească o cale de a ajuta orfanii români, într-o țară în care, pentru cei mai mulți dintre ei, după căderea comunismului Ceaușescu, termină pe stradă, fără niciun ajutor din partea statului. Acești oameni de inimă încep zilnic să distribuie hrană și să îi dea îngrijirea medicală, ajutor administrativ și bază educației (educația la igienă, sport, distracție, etc.).

          Din 1997 până  în 2001, comunitatea Emmaüs se instalează progresiv la Iași, cumpărând locuințe în centrul orașului și în periferie pentru a găzdui primii companioni. În octombrie 2001, are loc  inaugurarea oficială a comunității, în prezența lui Abbe Pierre, fondator istoric al mișcării. Tot în  același an, fundația deschide magazinul său second-hand, dintre care activități economice permit viața comunității și companioni.

          În acești ani, mai multe parteneriate sunt stabilite la Iași, în străinătate pentru a continua să luptăm împotriva sărăcie și  locuință slabă.

          De la începutul său, comunitatea lucrează în continuare pentru a atinge scopurile sale principale : să ajute cele mai multe persoane fără adăpost posibile, prin un sprijin financiar, administrativ, medical, social și alimentar. De mai mult de șaptesprezece ani de existență, comunitatea a crescut, a primit numeroși companioni și îi ajutat să se reintegreze în societatea. Unii dintre acești companioni au putu astfel să găsească o muncă, să pleacă din comunitate și să facă familia lor. Probabil asta cea mai mare mândrie a noastră.

Vezi istoricul detaliat pe an


Înapoi la început

Actualizare : dec. 2017