Prima pagină » Centru rezidenţial și magazin – Iași

Centru rezidenţial și magazin – Iași

Fundația noastră deține o casă în Iași, în care sunt găzduiți companioni și companioane, precum și un magazin second-hand și un apartament.

Companionii : persoane care lucrează și trăiesc într-o comunitate Emmaus. Primesc gratuit mâncare, cazare, haine, muncesc, după puterile fiecăruia, în magazinul second-hand Emmaus si beneficiază de acompaniament personal și profesional. Astfel, se formează, se reintegrează social și participă la funcționarea comunității.

Orașul Iași este situat în Moldova, și are peste de 370 000 de locuitori : este al doilea oraș din țară.

Scurt istoric

 

În anul 2000, cumpăram o casă în ruină și fără utilități, în centrul orașului Iași, pe care o reconstruim și consolidam prin forțe proprii.. Această casă Emmaus, dedicată să găzduiască companionii, este situată Strada Horia. Din această cauză, este denumită “Casa Horia”.

În luna noiembrie 2001, închiriem un spațiu în oraș, în care deschidem un magazin  second-hand de mobilă, veselă, haine și diverse obiecte. Această activitate economică ne permite să finanțăm acțiunile noastre sociale dar, în același timp, face să funcționeze comunitatea noastră.

În octombrie al aceluiași an (2001) , cumpărăm un apartament pentru a găzdui mame cu copii.

În 2003, achiziționăm, renovăm și amenajăm o casă pentru a face un magazin. Cu acest prilej organizăm un șantier internațional. Din întâmplare și din fericire, terenul nostru este situat la doua străzi de comunitate ! Deschidem acest magazin în aprilie 2004 (și îl închidem pe cel vechi).

Casa Horia, locuită din anul 2000, are nevoie de lucrări de extensie și de amenajare, și este

oportunitatea să organizăm mai multe șantiere internaționale.

 

Si în prezent ?

Centrul rezidențial din Iași primește cincisprezece companioni și companioane, încadrați de o echipă de responsabili și muncitori sociali. Este de asemenea centrul administrativ al fundației Un Coup de Main Emmaus Iași. Multe acțiuni se dezvoltă pornind din acest loc :

 

Fundația Un Coup de Main d’Emmaüs Iaşi este prezentă în orașul Iași, dar nu numai ! Veniți să descoperiți activitățile noastre în satele Sârca și Popești, și proiectul nostru pe terenul agricol Belvedere.