Prima pagină » Un punct de vânzare de produse second-hand într-un sat mic

Un punct de vânzare de produse second-hand într-un sat mic

Centrul din Popești, pe lângă spațiile dedicate agriculturii și atelierelor, are un magazin second-hand.

Șantierul magazinului - 2012

Șantierele de lucru din 2012 și 2013 au permis să ridicăm structura metalică a clădirii si să o consolidăm. Astfel, avem la dispoziție 150 m2 care ne permit să expunem și să vindem mobilă de toate felurile (canapele, dulapuri, mese, scaune, paturi…), electrocasnice (calculatoare, televizoare, boxe, aparate de bucătărie…), veselă și bibelouri, îmbrăcăminte, încălțăminte, tablouri, jucării.

Frecventat de locuitorii din Popești și din satele din jur, aceștia au la dispoziție o mare diversitate de produse de calitate bună la prețuri reduse, provenind din Elveția, din Franța, din Germania, din Anglia sau din România. Acest magazin reprezintă atât o activitate economică a centrului, cât și un ajutor dat locuitorilor.

Datorită solidarității internaționale (donații de marfa din partea comunităților Emmaus din străinătate, precum și a altor asociații), putem, de asemenea, să ajutăm familiile foarte defavorizate, donând mobilă, haine și mâncare, precum și unele instituții ca de exemplu școli din sate (bănci de școală) și centrele de primire pentru persoanele cu dizabilități (Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională de Popricani, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuro-psihiatrică de Cozmeşti, Centrul de Pregătire pentru o viață independentă Revis de Hârlău) la care distribuim haine și material.

Companionii din Popești, sprijiniți de responsabili, se ocupă de magazin și de locul de depozitare : vând marfă, fac ordine, aleg marfa, estimează prețurile, etc… sunt toate cunoștințe pe care le dobândesc atunci când sunt la magazin. Alți companioni, formați în meseria de tâmplar, repară, asamblează și fac mobilier care este pus la vânzare sau folosit în cadrul comunității.

Fundatia Un Coup de Main d'Emmaüs Iasi Romania - Sat Popesti
Popești – Un centru Emmaus la țară
Fundatia Un Coup de Main d'Emmaüs Iasi Romania - Sat Popesti - Fundația Emmaus primește persoane fără adăpost într-o fermă situată în satul Popești
Fundația primește persoane fără adăpost
Fundatia Un Coup de Main d'Emmaüs Iasi Romania - Sat Popesti - Activite agricola animale si gradinarit
Producție alimentară pe suprafețe mici
Fundatia Un Coup de Main d'Emmaüs Iasi Romania - Sat Popesti - Ateliere de creatie tamplarie si tesut

Înapoi la început

Actualizare : martie 2019