Prima pagină » Programul nostru “Prânzul de noapte” : în fiecare seară cu persoanele fără adăpost

Programul nostru “Prânzul de noapte” : în fiecare seară cu persoanele fără adăpost

Prin programul “Prânzul de Noapte”, venim în ajutorul persoanelor fără adăpost din orașul Iași. Prima etapă a acestui proiect constă în identificarea și informarea beneficiarilor. Publicul este compus din adulți fără adăpost, din persoane în vârstă care se află pe stradă, din familii care stau ghemuite în case nelocuite, în canale sau care dorm chiar afară, în aer liber. Stabilim locurile de întâlnire în funcție de beneficiari.

Pe toată durata întregului an, ne întâlnim regulat cu beneficiarii și îi ajutăm din punct de vedere administrativ și material, in special :

– Susținere în procedurile administrative (pensii, acte de identitate)

– Inscriere la școală

– Acompaniament pentru procedurile medicale (dentist, spital, medic de familie)

– Distribuire de haine

Intensificăm acțiunea noastră din octombrie până în aprilie. În acest interval, ne întâlnim cu ei în fiecare seară și le împărțim sandvișuri, ceai, biscuiți și haine.

Adaptăm acțiunea noastră la situațiile de urgență : În perioade de frig intens (din ianuarie până în martie), aducem ciorbă caldă, și venim chiar și în weekend.

Program de marod "Prânzul de Noapte" - Distributie sandvisuri si mese calde in strada - Emmaüs Iasi România
Distribuție de ciorbă și sandvișuri la gară, Iași

Cu ocazia sărbătorilor (Crăciunul, Paștele), organizăm niște “maraud” mai speciale : împărțim colete, cadouri, prăjituri, cantăm colinde, ascultăm muzică : petrecem un moment festiv cu persoanele fără adăpost, uitați în aceste perioade de sărbători care ritmează in societatea română. Aceste evenimente sunt o oportunitate ca să realizăm parteneriate cu persoane private sau cu asociații, ca de exemplu Asociația studenților francofoni în medicină din Iași.

Nu ezitați să ne contactați pentru a participa sau a face o donație !

Înapoi la început

Actualizare : feb. 2019