Prima pagină » Șantiere internaționale și tabere de vară

Șantiere internaționale și tabere de vară

Proiecte viitoare : şantier Belvedere 2020

Doriți să ne dați o mână de ajutor pentru un proiect de solidaritate și să întâlniți oameni din mai multe țări ? Alătură-te nouă !

Organizăm un șantier de lucru/tabără la țară, lângă orașul Iași ! Tabăra va avea loc în timpul verii 2020. Daca doriti sa participati o săptămână sau o lună, sunteți bineveniți !

/!\ nu mai este posibil să vă înscrieți pentru tabăra 2020 ! Am ajuns la limita noastră de primire !

Care este proiectul ?

Fundația Un Coup de Main d’Emmaus Iași dorește să își extindă domeniul său de acțiune, atât la nivel teritorial cât și la nivelul tipurilor de activități: producerea de legume (agricultură ecologică), primirea și informarea publicului despre problemele de mediu, și extinderea magazinului second-hand.

Tabără anului 2020 constituie a doua etapă a acestui mare proiect, care include, printre altele, crearea unui ferme pedagogice. Primul pas era construirea magazinului second-hand pe terenul nostru agricol de la Belvedere, localizat în comuna rurală Podu Iloaiei, lângă Iași. Această prima etapă a început în timpul verii 2019 și s-a terminat în primăvara 2020. În această vară, ne vom ocupa de amenajarea clădirii şi de asemenea vom planta pomi.

Care vor fi misiunile voastre ?

Veţi participa la activitățile care vor permite să dezvoltăm acest proiect economic durabil. Veți da o mână de ajutor echipei noastre pentru a amenaja terenul: instalarea gardului, plantarea copacilor, montarea cabanelor de lemn. Veţi participa la amenajarea clădirii (magazin și depozit) : vopsea, izolaţia, mobilat, și ne veţi ajuta să mutăm fostul depozit în acest depozit. Este posibil să fie și alte activități, ca triajul (alegerea) hainelor pentru programul nostru de iarnă, pentru oamenii străzii.

Căutăm în particular persoane care se pricep în domeniul tâmplăriei, al agronomiei și al energiei durabile (solare). Dacă aveţi și alte idei care ne pot ajuta, sunteţi bineveniţi !

Este necesar să fiţi în stare fizică bună, pentru că în primul rând şantierul va necesita într-un fel un pic de forţă fizică, și în al doilea rând condiţiile de viaţă pe teren vor fi destul de rudimentare.

Pentru a ne organiza…

Puteți veni la Iași cu avionul, cu mașina, sau cu trenul … Locul taberei este accesibil din Iași cu mașina (o să avem una la dispoziție pentru tabără) sau cu maxi-taxi (există la fiecare 30 de minute).

Chiar dacă este localizat lângă un drum mare regional, terenul este foarte izolat : fără nici o clădire sau rețea Wi-Fi…

Dacă vremea este frumoasă, voluntarii vor face camping pe teren. Dacă nu, este posibil să fiți găzduiți în comunitățile noastre. Dacă aveți unul sau mai multe corturi, nu ezitați să le aduceți. Pentru ceilalți, putem oferi unele.

Transportul până la Iași este responsabilitatea dvs. Cât despre hrană, mai multe variante sunt posibile. Contactaţi-ne.

Ne puteţi contacta :

prin mail : emmausiasi.ro@gmail.com (franceză, română, engleză)

prin telefon : Gelu Nichițel, director (română/franceză) : +40 744 234 394 (este posibil via Whats App), sau Leïla Thouret (română/franceză) : +40 756 397 486

Vă aşteptăm !

Proiecte trecute :

Șantier vara 2019

Șantier vara 2018

Șantier mai-august 2015

Șantier mai 2013

Șantier mai 2012

Înapoi la început

Actualizare : aprilie 2020