Prima pagină » Știri » Articole apărute în presă

Articole apărute în presă

O fundație din Iași salvează oamenii pe care statul îi aruncă în stradă  – 18 martie 2020

Undeva în centrul Iașului, pe o stradă înțesată de restaurante, se află o casă pe care stă scris un mesaj aparent siropos: „A trăi înseamnă a învăța să iubești.” Vorbele îi aparțin preotului catolic Abbé Pierre, care după Al Doilea Război Mondial și-a dedicat viața ajutării persoanelor fără adăpost, prin intermediul unei mișcări numite Emmaus.

IMPACT FM REGIONAL - PRÂNZUL DE NOAPTE  – 19 NOiEMBRiE 2019

Emisiune live la Impact FM despre programul noastru „Prânzul de Noapte”

REGIUNEA IN OBIECTIV  – 12 decembrie 2018

Despre fundația „Un Coup de Main d’Emmaüs Iași” și acțiunea noastră în stradă

Un gest... cald  – 21 ianuarie 2018

O asociaţie umanitară şi un bistro din Iaşi oferă zilnic supe calde oamenilor străzii

"Pranzul de seara", singura masa calda a oamenilor fara adapost  – 11 Ianuarie 2018

Fundatia „Un Coup de Main d’Emmaus” pregateste zilnic câte 100 de pachete cu alimente pentru oamenii fara adapost din Iasi. În fiecare seara, de la ora 16:30, reprezentantii fundatiei, impreuna cu voluntari, merg în sase zone din Iasi în care traiesc acesti oameni batuti de soarta si le ofera mancare calda, sandvisuri, mere si ceai. Pentru multi dintre ei, aceasta este singura masa pe care o vad întreaga zi.

Impreuna langa brad  – 28 decembrie 2017

Despre programul nostru  “Prânzul de Noapte”

De vînzare : antichități și speranțe pentru oameni  – 3 mai 2017

Dac-ai fost să cumperi albume sau viniluri dintr-un second hand deasupra căruia scris mare „Emmaus” în Iași și n-ai știut ce poveste zace în spatele fiecărui lucrușor aranjat pe raft, ai pierdut o lecție de viață pe care rareori poți s-o întîlnești. Poți s-o înveți de-acum – mergi într-o dimineață, prinde toată familia comunității în curte și bucură-te la auzul unui amestec de cuvinte și solidaritate româno-francez.

„Tatăl“ oamenilor care trăiesc pe străzi. Povestea fascinantă a unui ieşean care îngrijeşte sute de semeni deznădăjduiţi  – 18 mai 2016

Impresionat de soarta copiilor filmaţi la începutul anilor ’90 în centrele de plasament din Iaşi, Gelu Nichiţel (42 de ani) a pus, în 1997, bazele unei fundaţii care le întinde o mână de ajutor oamenilor abuzaţi sau extrem de săraci.
Ieşeanul Gelu Nichiţel a reuşit să salveze din „jungla străzii” peste 100 de fete şi băieţi care, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, nu au mai primit ajutor din partea statului.

Voluntară fără frontiere  – 26 janvier 2016

O tînără de 21 de ani din Franța are grijă de oamenii străzii din Iași. Marine Parrot a absolvit facultatea de geografie în orașul natal Dijon, dar a amânat înscrierea la masterat pentru a-și dedica un an din viață oamenilor fără adăpost. Nu ar fi luat această decizie dacă n-ar fi ajuns la Iasi, în septembrie 2014, cu o bursă Erasmus. În cele 9 luni cât a studiat la Universitatea „Al I Cuza”, Marine și-a ocupat orele libere ajuntîndu-i pe cei de la Fundația „Emmaus” din Iasi. Iar acum, este voluntar cu „normă întreagă”.

O nouă șansă pentru sute de orfani din Iași. O fundaţie corectează ignoranţa statului  – 22 august 2015

Sunt doar doi dintre cei 250 de orfani care, la vârsta majoratului, când statul consideră că nu mai are nicio obligaţie să le poarte de grijă ar fi ajuns în stradă dacă nu l-ar fi întâlnit pe Gelul Nichiţel. El a reuşit să pună bazele unui centru al Fundaţiei franceze Emmaus prin care îi ajută pe copiii nimănui să-şi găsească un loc de muncă şi să-şi contruiască un rost în viaţă.

O nouă viaţă. Locul în care se redă demnitatea oamenilor "aruncaţi la gunoi"  – 10 august 2015

Un ieşean care a fugit imediat după Revoluţie în Franţa, ca să-şi facă un rost în viaţă, s-a întors acasă cu o idee care a fericit sute de vieţi. Deşi abia ieşise de pe băncile şcolii, Gelu Nichiţel a înţeles că trebuie să-i ajute pe cei fără niciun căpătâi, aşa că s-a întors în ţară. „Am mers până acolo pe sub tren, iar când am ajuns în Franţa am văzut nişte reportaje cu orfelinatele din România. Eu nici nu ştiam că există aşa ceva la mine în ţară.

„Un Coup de Main d’Emmaus“, 15 ani de existenţă  – 28 Aprilie 2015

Vineri, 24 aprilie 2015, Fundaţia „Un Coup de Main d’Emmaus“ – filiala Iaşi a serbat, la Centrul Rezidenţial Popeşti, 15 ani de existenţă. La eveniment au fost prezenţi mai mulţi prieteni şi parteneri Emmaus din Europa. Nu a lipsit de la manifestări nici părintele Gheorghe Prisacariu de la Parohia „Sfânta Treime“ – Rădeni din Popeşti, Protopopiatul Iaşi 3, tată a 6 copii şi un apropiat al celor 16 membri al Centrului Rezidenţial Emmaus – Popeşti, care ne-a declarat următoarele: „Avem o colaborare foarte bună cu această fundaţie.

Recuperatorii de suflete  – 28 iulie 2001

De un an, in Iasi, pe cladirea situata pe strada Horia, la numarul 15, a aparut o firma pe care scrie mare „Emmaüs”. Din exterior, imobilul pare saracacios si destul de neatragator, insa inauntru locuiesc zece oameni cu suflete mari, condusi de un „responsabil”, ce incearca sa-i invete sa se ajute unii pe altii, asa incit, prin sprijin reciproc, sa duca o viata decenta. Cine sint locatarii Teodora, Elena, Mihaela, Geta, Marius, Florin, Marian, Gabriel, Emi si Mihai locuiau acum un an intr-o baraca, in Tirgu Cucu.

Înapoi la început

Actualizare : martie 2020