Emmaus Iași : 2000

            Prin grijă d-lui Henri Le Boursicaud, unul din fondatorii comunitații Emmaüs Liberté, în luna iunie a anului 2000 s-a cumparat o casă în satul Sârca pentru tinerii care nu aveau la acel moment nici un fel de adăpost.

            O altă realizare notabilă s-a consemnat pe dată de 24 iunie  2000 când s-a hotărât cumpararea unei case în orașul Iași. Sprijinul financiar a fost acordat de Coup de Main, Emmaüs International, grupuri Emmaüs din Franța, Emmaüs Liberté și Les Nouveaux Robinsons. Casa era nelocuibilă, în ruină si fără utilitați, însă prin forte proprii s-a reușit consolidarea ei.

            Teodora Criu și Vasile Ariton au fost primii companioni care au fost cazați în casă (care au avut o contribuție însemnată la lucrarile pentru consolidare și renovare), iar la scurt timp li s-au alăturat și alții.

            În luna august  2000, au fost prezenți la Iași caţiva membri din grupurile Emmaüs și Association Coup de Main, unde, timp de 3 săptămâni au stabilit și organizat întălniri la nivel local în vederea prezentarii și integrarii în diferite proiecte de interes social a mișcarii Emmaüs la Iași.

Nr ACTIUNI NR. DE PERSOANE TIP DE SPRIJIN
2. Familii și persoane sărace din diferite sate ale jud. Iași 50 de familii (aprox. 150 de persoane) Haine,alimente, jucarii, articole scolare
3. Colaborare cu instituții locale și nationale 10 instituții  
6 Numarul companionilor din comunitate (media anuală) 8 companioni  

 


Înapoi la început          Emmaüs Iași : 1997-1999          <         2000          >          Emmaüs Iași : 2001