Emmaus Iași : 2001

            Cel mai important eveniment din acest an a fost inaugurarea comunitații.

            Inaugurarea comunitații a avut loc în dată de 7 octombrie 2001, la ora 15:30,  și a marcat, practic, întrarea României în marea familie a celor 42 de state în care s-au infiintat, în decurs de peste cinci decenii, 350 de comunități similare.

            La inaugurarea Fundaţiei ”Un Coup de Main D’Emmaus” au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Primăriei, Directiei de Asistenta Sociala, Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, reprezentanţi ai Centrului Cultural Francez, Viceprimarul de la Saumur (Franța), membrii ai Emmaüs International,  Emmaüs France,  Emmaüs Liberté, Emmaüs Saumur, Emmaüs Forbach, Emmaüs Châtellerault, etc.

            Noiembrie 2001 a fost luna în care s-a închiriat un spațiu pentru deschiderea unui magazin de mobilă second-hand adusă de la comunitați din Franța (actiuni organizate și sponsorizate de reprezentanții ai Association Coup de Main Pantin și Emmaüs Saumur).

            În octombrie, Association Coup de Main Pantin ne sprijină financiar în cumpararea unui apartament destinat familiilor monoparentale (mamelor cu copii) fără adăpost.

Nr ACTIUNI NR. DE PERSOANE TIP DE SPRIJIN
2. Familii și persoane sărace din diferite sate ale jud. Iași 50 de familii (aprox. 150 de persoane) Haine, alimente, jucării, articole scolare
3. Colaborare cu instituții locale și naționale 10 instituții  
6 Număr de companioni de la comunitate 13 companioni  

Înapoi la început          Emmaüs Iași : 2000          <         2001          >          Emmaüs Iași : 2002