Emmaus Iași : 2002

            În debutul anului 2002, fundația a demarat un proiect propus de Association Coup de Main prin care companioni și responsabili ai comunitații plecau pentru un stagiu de 3 luni la Paris. Scopul acestui stagiu a fost de a întelege mișcarea Emmaus (prin vizite la comunitați), a cunoaște modul de gândire și organizare a francezilor și de a participa la pregătirea transporturilor de mobilă pentru România.

            Pentru cei mai mulți aceasta oportunitate a fost primul voiaj în afară țarii și a avut un impact profund pentru fiecare participant la acest proiect. Primii companioni plecați în Franța au fost Teodora Criu și Anita Olteanu.

            Începand din martie s-a participat la întrunirile naționale ale organizațiilor ce sprijina persoanele fără adăpost. Întrunirile au fost organizate mai ales la București de Medici Fără Frontiere cu scopul de a sensibiliza organismele statului care iau decizii în acest sens, sensibilizarea opiniei publice și elaborarea unor tehnici de baza pentru lucratorii sociali în relația cu persoanele fără adăpost.

            În martie se demarează un alt proiect destinat mamelor cu copii fără adăpost, coordonat de Laurențiu Boitan. Se asigură adăpost celor 2 familii (Mihaela Carausu cu fetita sa Cristina și Mihaela Chistol cu fetita sa Ana-Maria).

            În perioadă noiembrie 2002 – februarie 2003, s-a asigurat hrană de 2 ori pe săptămână unui nr. de 80-85 de persoane fără adăpost, din zonele : Bularga, Podu de Piatră (canale), Gara, Piața Eminescu.


Înapoi la început          Emmaus Iași : 2001          <          2002          >          Emmaus Iași : 2003