Emmaus Iași : 2003

            În luna mai 2003, achiziționam un teren agricol de 17,7 ha în zona Podu Iloaie(16 km de Iași) tot cu srijinul financiar al Association Coup de Main.

            Terenul are ca destinație, pe termen scurt, cultivarea de legume și hrană pentru comunitate și animalele existente, iar pe termen lung, construire de locuinte individuale pentru companionii carora le place viața la țară. Pentru etapa finală (construirea de locuinte), am început să estimam necesitațile și costurile, urmând șa identificam și sursa financiară în ultimul trimestru al anului 2010 și primul trimestru al anului 2011.

          Activitatea comunitați se concentrează pe magazin și formarea companionilor în deferite meserii.

            În luna iunie 2003, cumparam cu ajutorul Emmaüs International și comunitatilor Emmaus din Franța un spațiu propriu pentru magazin (actualul magazin). Este de fapt o casă veche pe care am reușit să o amenajam cu ajutorul companionilor și al unui grup de 6 companioni din diferite grupuri Emmaus, coordonat de Jean-Philippe, veniți la Iași prin implicarea Districtului de Est.

            Iarna 2003, oferirea unei mese calde persoanelor făra adăpost de 2 ori pe săptămână a uniui nr de 80 persoane fără adăpost cu participarea activa a companionilor noștri în prepararea hranei și distribuirea ei, pregătirea coletelor cu haine, încalțaminte și paturi.

            Continuăm participarea la seminariile naționale pe tema Persoane Adulte Fără Adăpost (PAFA) organizate de Medici Făra Frontiere luăm parte cu 2 persoane la caravană ce a strabatut marile orașe ale țarii pentru sensibilizarea opiniei publice. Caravana a poposit și la Iași unde am organizat întalniri cu reprezentanții locali (care la acea vreme nu doreau sa sprijine în nici un fel persoanele fără adăpost).

 

Nr

ACTIUNI

NR. DE PERSOANE

TIP DE SPRIJIN

1

P.A.F.A – persoane adulte fără adăpost, persoane cu handicap, familii defavorizate

80-100 de persoane

Haine, încălțăminte, veselă, mobilă, consiliere

2.

Familii și persoane sărace din diferite sate din jud. Iași

50-60  de familii

Haine, alimente, jucării, articole scolare, bănci de școala

6

Număr de companioni din comunitate  (Iași, Sârca) – medie/an

20 de companioni

 

7

Instituții sociale de stat sau private cu care am colaborat în sprijinul P.A.F.A. /an

12 instituții

 

Înapoi la început          Emmaus Iași : 2002          <          2003          >          Emmaus Iași : 2004