Emmaus Iași : 2004

             Aprilie 2004 – deschiderea noului magazin în care se vinde mobilă, haine,veselă second-hand fiind « cosmetizate » de companioni și expuse spre vânzare.

             În toți acești ani continua stagiile oferite de Association Coup de Main în Franta cu rezultate deosebite.

             Iarna lui 2004 a fost cea mai grea din ultimii ani. Cu toate eforturile noastre de a ajuta pe cei fără adapost, nu reuseam sa facem față. Emmaus era singura organizație care se ocupă constant de persoanele fără adăpost. Cu ochii la oamenii inghețati și mintea la ce a făcut Abetele Pierre în 1954, apare un licar de speranta – pe prima pagină a unui respectat ziar local, scriem un articol cutremurător « La minus 15 grade ». Reactiile ne-au surprins și au culminat când primarul Iașului a sunat pe Gelu Nichițel (responsabilul comunitații Iași) să întrebe ce putem face pentru acești oameni și dacă putem să-i adunăm într-o locatie pe care Primaria poate sa o puna la dispozitie ca Adăpost de Noapte. Bucuria a fost imensă și în 2 ore am umplut cele 2 nivele puse la dispoziție de Primarie. În zilele următoare, am dotat acest spațiu cu paturi, cuverturi, lenjerie, hrană, haine. Acest Adăpost functionează si acum fiind, fiind singurul spațiu destinat de municipalitate persoanelor fără adăpost.

Nr ACTIUNI NR. DE PERSOANE TIP DE SPRIJIN
1 P.A.F.A. – persoane adulte fara adapost, persoane cu handicap, familii defavorizate 150 de persoane Haine, încălțăminte, veselă, mobilă, consiliere
2. Persoane și familii sărace din diferite sate din jud. Iași 80-90 de familii

Haine, alimente, jucării, articole scolare

3. Persoane directionate de alte instituții câtre comunitatea Emmaus 160 de persoane Haine, alimente, mobilă, veselă
6 Număr de companioni din comunitate  (Iași, Sârca) – medie/an 22 de companioni  
7 Instituții sociale de stat sau private cu care am colaborat în sprijinul P.A.F.A. anuala 15 instituții  

Înapoi la început          Emmaus Iași : 2003          <          2004          >          Emmaus Iași : 2005