Emmaus Iași : 2005

              În perioadă 2000-2005, Coup de Main a finanțat camioanele și a organizat transporturile cu materialele pentru comunitate și magazin.

              Rol deosebit în formarea companionilor și responsabililor l-a avut Juan Rodriguez fiind un adevărat mentor al comuntații, el deținând și functia de președinte. Implicarea și maturitatea acțiunilor sale au fost de mare folos comunitații noastre tinere.

              De asemenea, participarea întregii echipe ai Association Coup de Main a facut să se poată realiza proiectele pentru România. Coup de Main ne-a sustinut financiar, realizându-se urmatoarele obiective :

cumpararea a 17 ha teren, 1 apartament destinat mamelor cu copii fără adăpost și magazinului ;

demararea proiectele formativ-educative destinate companionilor ;

efectuarea transporturilor cu mobilă între Franța și România în perioadă 2000-2005.

              La Sârca (unde sunt gazduite mai ales persoane fără adăpost, cu probleme psihice și cu retard mintal) s-a renovat una din cladirile comunitații cu participarea a 5 companioni de la Emmaüs Châtellerault timp de 3 săptămâni.

               Un număr de 4 companioni au participat la cursuri gratuite de formare pentru calificarea intr-o meserie, în colaborare cu Direcția de Ocupare a Fortelor de Muncă.

Nr ACTIUNI NR. DE PERSOANE TIP DE SPRIJIN
1 P.A.F.A. – persoane adulte fara adapost, persoane cu handicap, familii defavorizate 220 de persoane Haine, încălțăminte, vesela, mobila, consiliere
2. Persoane și familii sarace din diferite sate din jud. Iași 120 de familii Haine, alimente, jucării , articole scolare
3. Persoane directionate de alte instituții catre comunitatea Emmaus 180 de persoane Haine, alimente, mobilă, veselă
6 Număr de companioni din comunitate (Iași, Sârca) – medie/an 22 de companioni  
7 Instituții sociale de stat sau private cu care am colaborat în sprijinul P.A.F.A. anuala 25 de instituții  

 


Înapoi la început          Emmaus Iași : 2004          <          2005          >          Emmaus Iași : 2006