Şantier Belvedere 2019

Santier "mansarda" la Iasi - 2015 - Emmaus Iasi România

Doriți să ne dați o mână de ajutor pentru un proiect de solidaritate și să întâlniți oameni din mai multe tari ? Alătura-te !

Organizăm un șantier de lucru/tabără la țară, lângă orașul Iași !

Tabăra va avea  loc în timpul verii 2019. Daca doriti sa participati o săptămână sau o lună, sunteți bineveniți !

Care este proiectul ?

Fundația Un Coup de Main d’Emmaus Iași dorește să își extindă domeniul său de acțiune, atât la nivelul teritoriului cât și la tipul de acțiune : producerea de legume (agricultură ecologică), primirea și informarea publicului despre problemele de mediu, și extinderea magazinului second-hand.

Tabără anului 2019 este începutul  acestui mare proiect , care include, printre altele, crearea unui ferme pedagogice. Primul pas al acestui proiect este construirea  magazinului second-hand pe terenul nostru agricol de la Belvedere, localizat în comuna rurală Podu Iloaiei, lângă Iași.

În timpul taberei, vom ajuta la amenajarea terenului pentru înființarea unor culturi de legume ecologice și de asemenea vom planta pomi.

Care vor fi misiunile voastre ?

În primul timp, o să ajutați echipa noastră să instaleze structura metalică a magazinului, şi o să dați o mână de ajutor la amenajarea magazinului (izolație, etc.). Misiunea voastră în timpul taberei va fi, de asemenea, să amenajați marea parcelă agricolă lângă magazin, să plantați și să îngrijați culturile. Nu este necesară nicio aptitudine pentru aceasta tabăra (dar dacă aveți… este bine) !

Câteva cuvinte despre Un Coup de Main Emmaus Iaşi

Un Coup de Main Emmaus Iaşi este o organizație non-profit cu scop să ajută persoanele fără adăpost, implicit persoane aflate în situații precare.
Fundația are două centre rezidențiale cu 14 companioni și companioane în fiecare : persoanele pe care le primim au trăit în stradă pentru unele dintre ele, după ce au părăsit centrele de plasament pentru tineri din și în jurul Iași. Sunt încadrate de o echipă cu responsabili, asistentă socială, psiholog. Le asigurăm adăpost, masă și cursuri de formare și dezvoltare personală. Recâștigă încredere în ele lucrând în magazinul nostru second-hand sau în ferma nostră la țară. Când se simt pregătiți, companionii părăsesc comunitatea pentru a găsi un loc de munca, a face o familie : pe scurt, să se reintegreze în societate. Asta este obiectivul nostru.
De peste 18 ani, fundația noastră sprijină persoanele fără adăpost prin programul nostru „Prânzul de Noapte” : distribuții de mâncare și haine în mai multe locuri în orașul Iași. De asemenea, le oferim un sprijin administrativ. Fiecare an, ajutăm aproape pe 50 de familii sau 150 de persoane în situații precare.

Pentru a ne organiza…

Puteți veni la Iași cu avionul, cu mașina, sau cu trenul … Locul taberei este accesibil din Iași cu mașina (o să avem una la dispoziție pentru tabără) sau cu maxi-taxi (există la fiecare 30 de minute) . Chiar dacă este localizat lângă un drum mare, terenul este foarte izolat : fără nici o clădire sau rețea Wi-Fi… Dacă vremea este frumoasa, voluntarii o să facă camping pe teren. Dacă nu, este posibil să fiți găzduiți în comunitățile noastre. Dacă aveți unul sau mai multe corturi, nu ezitați să le aduceți. Pentru ceilalți, putem oferi unele. Transportul până Ia Iași este responsabilitatea dvs.. Mesele sunt oferite de noi. Pentru o organizare cat mai buna, cerem voluntarilor să participe minimum o săptămână în tabără. Putem să primim max. 9 persoane pe săptămână. De asemenea, avem nevoie să vă înscrieți, astfel încât să putem gestiona cat mai bine programul…

Vă aşteptăm !