Emmaus Iași : 2007

             Anul 2007 a fost anul în care România a intrat in Comunitatea Europeană, fapt ce a constituit un real avantaj prin simplificarea procedurile privind importul.

             În acest an, cultura de legume a sporit considerabil cu ajutorul oferit de familia Lebrun – Marie și Jean-Pierre care a obținut rezultate exceptionale în agricultura bio din Franța.

             În iulie, participam pentru prima dată la Salon Emmaus organizat la Paris.

             Emmaüs Poitiers sprijină financiar achiziționarea unui microbuz pentru comunitate.

             Emmaus Iasi și Coup de Main începe un proiect la Paris pentru rromii români. Proiectul nu s-a limitat doar la a oferi alimente și paturi și si-a propus întegrarea acestora în societatea franțuzeasca prin scolarizarea copiilor, crearea de locuințe în parteneriat cu primariile din periferia Parisului, identificarea de locuri de muncă pentru rromi, etc.

             Continuam cursurile de formare pentru companioni în funcție de abilitațile fiecaruia : cursuri de masaj, croitorie, coafură, bucatar-ospatar, construcții, infirmerie, agricultură, tâmplărie, etc.

             La începutul iernii s-a continuat proiectul de solidaritate, astfel că s-au identificat situații nemaiîntâlnite (cei fără adăpost nu mai foloseau aceleași locuri de “dormit” deoarece poliția facea raiduri zilnice prin gari, sub poduri, parcari, ei fiind alungăți și chiar bătuți de organele de ordine).

             De asemenea, începuse să se înmultească pe stradă numarul bâtrănilor făra adăpost alungăți fiind din propriile case.

Nr ACTIUNI NR. DE PERSOANE TIP DE SPRIJIN
1 P.A.F.A. – persoane adulte fără adăpost, persoane cu handicap, familii defavorizate 260 de persoane Haine, încălțăminte, veselă, mobilă, consiliere
2. Persoane și familii sărace din diferite sate din jud. Iași 120 de familii Haine, alimente, jucării , articole scolare
3. Persoane directionate de alte instituții către comunitatea Emmaus 235 de persoane Haine, alimente, mobilă, veselă
6 Număr de companioni din comunitate (Iași, Sârca) – medie/an 30 de companioni  
7 Instituții sociale de stat sau private cu care am colaborat în sprijinul P.A.F.A. anuală 14 instituții  

 


Înapoi la început          Emmaus Iași : 2006          <          2007          >          Emmaus Iași : 2008