Partener : asociația Corporația Medicală din Iași (România)

Parteneri Polul Umanitar a Corporației Medicale din Iași Iasi RomâniaCorporația Medicală din Iași (CMI) este o asociație studențească care reprezintă studenții francofoni studiind în România, în facultățile de Medicină și Dentară din universitatea de Medicină și de Farmacie ’’Grigore T. Popa’’. Creată în 2016, este o asociație parteneră cu Comitetul studenților francofoni Gaudeamus.

Acum, asociația are peste 150 de aderenți și 54 de administratori.

 

 

Scop :

-să reprezinte studenții în cadrul universității

-să creeze o integrare bună și o susținere permanentă a studenților

-să organizeze evenimente festive, sportive și caritabile.

 

CMI este condusă de un comitet director și are cinci poli :

Polul comunicare difuzează informația în cadrul universității și se ocupă de actualizarea diferitelor rețele sociale și a site-ului nostru

 

Polul umanitar are ca scop organizarea de acțiuni în favoarea celor mai defavorizați. În timpul anului, sunt propuse și realizate mai multe evenimente : în spitale, cu oamenii străzii. Acest pol este în strânsă colaborare cu Emmaus Iași.

 

Polul evenimente are ca scop sa propună diverse evenimente : conferințe, ateliere dar, de asemenea, petreceri studențești.

 

Polul sportiv, nou creat și atașat la polul evenimente, are ca scop organizarea de întâlniri între studenții din Iași cât și între studenții din diferite orașe din România, prin organizarea de meciuri sportive

Polul tutorat/ajutor este condus de o echipă de studenți din anii terminali care propune cursuri, fișe și examene de simulare pentru a ajuta studenții din anii mici în aprofundarea cursurilor mai grele.


Polul umanitar al Corporației Medicale din Iași și fundația Un Coup de Main d’Emmaus Iași sunt parteneri din luna noiembrie 2017, perioadă în care studenții francofoni au organizat distribuirea unei mese calde persoanelor fără adăpost din Iași. La acest eveniment au beneficiat de competențele și cunoștințele sociale ale echipei Emmaus (locuri adecvate, nevoile beneficiarilor, comunicare cu beneficiarii…). Studenții au organizat obținerea de donații și au gătit mese calde.

Polul umanitar al Corporației Medicale din Iași a participat și la evenimentului nostru Crăciun în Stradă în luna decembrie 2017. In luna martie, am făcut împreună cu studenții o distribuire de haine, hrană caldă, produse de igienă și dulciuri persoanelor fără adăpost.

Am dori să stabilim acest parteneriat pe termen lung, permițând astfel, să facem vizibile acțiunile fundației Emmaus și situația persoanelor fără adăpost în rândul studenților. În același timp, ar permite studenților să participe la acțiuni concrete.

Pentru a contacta polul umanitar al Corporației Medicală din Iași :

Facebook : Corporației Medicală din Iași (CMI)

Facebook polului umanitar : Pol umanitar – CMI

Website internet : https://corpomedecineiasi.wixsite.com/accueil

 

textul cursiv este scris de la CMI


Înapoi la început