Partener : Asociația Mergem ASBL (Bruxelles, Belgia)

Parteneri Asociatia Mergem BelgiaAsociația Mergem este partenerul nostru de anul 2012. Aceasta sprijină mai multe proiecte în România din 1998.

Despre angajamentul lor, membrii asociației explică :

În luna iulie 1998, un grup de tineri cu vârste între 16-18 ani a Parohiei St-Lambert à Woluwé face o vizită la Iași. Grupul participă la un eveniment pentru copiii spitalizați în școala Spitalului Sfânta Maria.

Asociația Mergem ABSL întâlnire cu tinerii din Târgu Frumos - Emmaus Iasi RomâniaExcursia este bogată în descoperiri, întâlniri și schimburi… unele dintre întâlniri se vor concretiza într-un angajament în timp. De exemplu, au găsit bani în Belgia pentru a sprijini o fetiță româncă bolnavă. Mai mult, o întâlnire cu o profesoară dintr-un centru de plasament din Târgu Frumos, lângă Iași, stupefiază grupul.

Copiii sunt abandonați de către toți (părinți, profesori…), sunt tratați „ca animale”. Ei întreabă „mergem în oraș să vedem oameni ?” Această situație este inacceptabilă, grupul de copii din Belgia consideră că trebuie să facă ceva ! Colectează haine în parohii. În acea iarnă, șase tineri francezi pleacă cu o camionetă la Târgu Frumos, pentru a dona trei tone de haine călduroase copiilor din centrul de plasament.

Acea săptămână de Crăciun 1999 este de neuitat : primirea este minunată din partea Românilor, dar, descoperă cu teamă condițiile de viață și de supraviețuire a copiilor din centru. Viata lor de zi cu zi este constituită din lipsuri, agresiune, violență fizică, dar și psihologică… Ce șoc ! Mulți tineri au un handicap, adesea legat de abandonul a căror victime sunt.. Absența legăturii afective este cea mai mare lipsa. Prezența noastră, ascultarea noastră, schimburile noastre, jocurile noastre și, mai târziu, sponsorizarea noastră, sunt pentru ei o legătură, un sprijin, un semn de speranță pentru viața lor viitoare…

Asociația Mergem ABSL cu tinerii din Târgu Frumos - Emmaus Iasi RomâniaÎn luna ianuarie 2000, nu mai putem rămane indiferenți și dorim o viață mai frumoasă pentru copii. Creăm astfel asociația MERGEM : mergem, un cuvânt care ne place mult, pentru că îl foloseam adesea cu copiii…

 


Asociația Mergem oferă un sprijin financiar programului nostru ’’Prânzul de Noapte’’ din anul 2015. Asociatia finanțează mâncarea distribuită iarna, în fiecare seară (sandvișuri, ceai și biscuiți) și salarul asistentului social care se ocupă de program. De asemenea sprijină câteva acțiuni punctuale, de exemplu, mesele calde distribuite în evenimentul „Crăciunul în stradă” cât și câteva transporturi de marfă (pături, haine…).

Mergem este implicată în proiectul nostru agro-ecologic. Datorită sprijinul financiar al asociației, am putut să cumpărăm 200 de găini în 2006 pentru ferma din Popești.

Avem bucuria să primim regulat membrii asociației in cadrul fundatiei noastre, și să păstrăm legături strânse cu ei ca să dezvoltăm împreună, în mod real, proiectele noastre.

textul italic este de pe site-ul mergem.be


Înapoi la început