Partener : Asociația Chance – Because we can help ! (Elveția)

Asociația Chance – Because we can help !  se prezintă…

Parteneri Asociatia Chance Because We Can Help ElvetiaChance – Because we can help ! este o asociație al cărei scop este de a sprijini financiar asociația română Un Coup de Main d’Emmaus Iaşi care urmărește reintegrarea persoanelor fără adăpost în societate. Pentru a realiza scopul propus, asociația organizează evenimente de caritate și gestionează un cont bancar pentru donații. Chance – Because we can help ! a fost creată de Pascal Spahni, din Elveția, care a lucrat și a trăit la Iaşi și care cunoaște personal asociația Un Coup de Main d’Emmaus Iaşi.

 

La sfârșitul unui eveniment de afaceri organizat de Pascal, multă mâncare n-a fost consumată. Refuzând să fie aruncată, Pascal a contactat Un Coup de Main d’Emmaus Iaşi. O oră mai târziu, s-a întâlnit cu membrii asociației, care s-au ocupat de distribuirea alimentelor. Această colaborare fiind un succes, a vrut să cunoască mai bine asociația. A venit la fundație, a fost entuziasmat si a decis apoi să ajute fundația… dar s-a gândit ce fel de sprijin să aducă ?

 

A auzit că la Iași, temperaturile de iarnă pot ajunge până la -20°C și majoritatea persoanelor fără adăpost trebuie să doarmă afară. A transportat 10 vase pentru supă ale armatei elvețiene până la Iași și a negociat un contract cu un restaurant local. Până în primăvara 2017, restaurantul a gătit supa pentru o sută de persoane fără adăpost de luni până vineri, manopera fiind gratuită (au facturat doar ingredientele). De asemenea, Pascal a organizat un eveniment caritabil, în Elveția, pentru a finanța proiectul ’’Prânzul de Noapte’’. Între sfârșitul lunii octombrie 2016 și sfârșitul lunii aprilie 2017, Un Coup de Main d’Emmaus Iaşi a putut să distribuie mai mult de 13.500 de boluri de supă, de care au beneficiat în fiecare zi mai mult de 100 de persoane fără adăpost.

 

Din 2016, Pascal organizează, în fiecare an, un eveniment caritabil, în Elveția. În 2017, a creat asociația Chance – Because we can help ! Asociația a finanțat mesele calde pregătite de un restaurant din Iasi, pentru proiectul Crăciun în stradă 2017. Următorul proiect în care va fi implicată asociația este proiectul agro-ecologic Belvedere, precum și un proiect pentru a promova Responsabilitatea Socială și Economică la Iași, pentru a găsi fonduri de la companii prospere cu sediul în oraș.

Textul în italic este scris din echipa Chance – Because We Can Help!


Pentru mai multe informații :

www.chance-becausewecanhelp.com

chance.becausewecanhelp@gmail.com

+41 79 202 71 47 (Pascal)


Înapoi la început