Partener : Institutul francez din Iași

Parteneri Institut Francez Iasi România

Institutul Francez din Iași – fost Centru Cultural Francez din Iași – a fost creat după un acord interguvernamental franco-român de pe data de 1990. A fost inaugurat de președinții Mitterand și Iliescu în luna aprilie 1991. Sediul actual – Casa Racovița localizată pe Bvd Carol I, nr 26 – a fost deschis la public în decembrie 1992.

Institutul aparține la rețea Institutului Francez în România (București, Cluj, Iași și Timișoara), care depinde de Ambasada din Franța în România și de ministerul francez ai afacerilor externe. De anul 2016, Consulatul onorific din Franța în Iași stă și el în clădire. Misiunile sale principale sunt dezvoltarea relațiilor franco-române, al limbii și al culturii franceze în regiunea Iași și în Moldova. Institutul organizează cursuri de limba franceză (pentru români) și de limba română (pentru francofoni), activități culturale, și deschide mediateca sa pentru public.

De creația asociației “ Un Coup de Main d’Emmaus” la Iași, relațiile între cele două structure sunt foarte cordiale, și cooperăm în mai multe domenii : cursuri de limbă, donații de material pentru magazin Emmaus, lucruri de renovare făcute de la companioni, cumpărături la magazinul Emmaus, donații de DVD către mediatecă, invitații reciproce la evenimente și întâlniri …


Echipa fundației Un Coup de Main d’Emmaus Iași este adesea invitată evenimentelor organizate sau primite de la Institutul Francez, ca inaugurări, colocvii tematice, expoziții, filme… ce este pentru noi oportunitatea să facem activități cu companioni, dar, de asemenea, să întâlnim parteneri, români sau străini.


Textul cursiv este scris de la un membru a Institutului Francez din Iași.

Pentru mai multe informații :

Site-ul Institutului Francez din România : http://www.institutfrancais.ro/

Pagina facebook a Institutului Francez din Iași

Pagina Institutului Francez din Iași : http://www.institutfrancais.ro/Iasi/home


Înapoi la început