Portretul lunii : Ciprian, companion la Emmaus Iași (sept. 2019)

La începutul lunii septembrie, am sărbătorit nunta lui Ciprian și a Monicăi, doi companioni ai
comunității noastre. Este o ocazie să ne reamintim parcursul/evoluția lor și întâlnirea lor la Emmaus. Întâlnire cu Ciprian

Bună, poți să te prezinți ?

Bună, sunt Ciprian. Sunt la Emmaus de 7-8 ani de zile. Mulțumită Emmaus eu m-am lăsat de băutură, pentru că aici așa este regula. Trebuia să mă las de băutură ca să rămân, și asta m-a salvat. Sunt foarte recunăscător fundației Emmaus. Am parcurs un drum și la capătul lui m-am căsători și doresc să-mi fac o familie.

Cum ai cunoscut Emmaus ?

Printr- un prieten de al meu, care mi-a povestit despre Emmaus… și am venit la Emmaus.
La Popești am stat 4 ani de zile, apoi m-am mutat la Iași, m-am îndrăgostit ! Am găsit o fată și m-am căsătorit !

Și cum a cunoscut-o pe Monica ? Tot la Emmaus sau o cunoșteai dinainte ?

Tot la Emmaus. Am mai fost în legătură, dar ca prieteni. După aceea, la Emmaus ne-am cunoscut mai bine. Am fost frați un timp, apoi iubiți, apoi soț și soție.

Și anul trecut… ce s-a întâmplat ?

Cununia civilă. Și în septembrie a fost cununia religioasă. In ziua cununiei am avut foarte mulți prieteni, colegi alături de mine, a fost frumos, am avut o cununie frumoasă. Luna care vine facem un an de zile de la cununia civilă.

Și, în mod normal, se face ceva la această ocazie ?

Da, se face. Normal trebuie să facem ceva la un an de zile de la cununia civilă și ceva la un an de zile de la cununia religioasă. Am să vorbesc un pic cu Gelu și am să fac o mică petrecere la noi în curte.

Poți să ne povestești oleacă de proiectele voastre viitoare ?

Da. Eu vreau să-mi întemeiez în primul rând o familie. În al doilea rând, nu vreau sa plec de la Emmaus, pentru că a făcut prea multe pentru noi, pentru toată lumea. Ar fi păcat să nu mai rămân la Emmaus. Nu ca și companioni, dar… am rămâne pentru că proiectul Belvedere ne dă niște avantaje foarte mari, și ne-ar conveni foarte mult să rămânem la Belvedere.

Atunci, acum sunteți la Emmaus și după aceea vă mutați la Belvedere. Ce o să faceți acolo ?

O să muncim. Pentru Emmaus. La magazin.

Ok. Tu ai trăit mai întâi la țară și apoi în oraș… o să fiți la Belvedere, pe un teren destul de izolat. Nu te temi de asta ?

Nu. O să fie ok, pentru că o să fie totul al nostru. O bucățică de teren acolo, o bucățică de pământ, să ne punem noi ce vrem în pământ. Asta mi-aș dori foarte mult. Nu mă tem, pentru că va fi bine pentru noi. Bio. O să avem căsuța noastră, este un moment pe care l-am dorit de foarte mult timp.

Cuvântul de sfârșit ?

Sunt foarte mulțumit că am reușit să ajung, unde sunt eu acuma. Mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos și că am tot ce-mi doresc, datorită Emmausului. Spre să rămân mult timp la Emmaus… cu soția mea.