Portretul lunii:  Sammy, fostul voluntar la Emmaüs Iasi (octombrie 2023)

Mă numesc Sammy, am 27 de ani, și sunt fost voluntar al Fundației Emmaüs Iași. În octombrie 2023, când mi s-a cerut să particip ca voluntar la Adunarea Regională Emmaüs Europa, am acceptat imediat! A fost o oportunitate pentru mine să văd oamenii cu care petrecusem un an în această asociație și pe care deja îi părăsisem cu un an și jumătate în urmă. Plus ca mai locuiesc în România, la Brașov, așa ca mi-a fost ușor sa ajung la Iași!

Așa ca m-am alaturat actualilor voluntari din Iași (Cynthia, Elise și iulie) și am fost însoțiți și de voluntarii de la Coup de Main (Assia, Fiona și Xavier), întreaga echipa fiind coordonată cu brio de Théo (responsabil cu organizarea logistica a adunarea) și Leïla și susținută de echipa secretariatului regional european (Eve, Veronica, Manon, Emmanuel și Marie).

Misiunile noastre de voluntari au fost variate, iar zilele noastre au fost încărcate!

A trebuit să pregătim sălile de întâlnire și diversele ateliere. Însoțiți participanții în cadrul diferitelor vizite, rurale (Popești și Belvedere) și urbane (comunitatea, magazinul și centrul de zi Baia Publica). Ridicați vorbitori principali de la aeroport sau gestionați microfoanele atunci când oamenii au vrut să vorbească în sala de plen. Acesta din urmă este locul unde aproape 250 de persoane s-au adunat pentru a discuta multele subiecte discutate în cadrul acestei Adunări, dar unde au avut loc și diferitele voturi (pentru alegeri, planuri sau directive).

A fost o saptamana superbă care a trecut mult prea repede cu multe schimburi și emoții dar mai presus de toate bune momente petrecute și care s-a încheiat cu Emmaüs Eurovision, unde fiecare tara a cântat cum trebuie, în limba lui!

Lasă un comentariu