Portretul lunii: Valentin, companion la Emmaus Iași (februarie 2023)

La începutul lunii februarie, Romane, voluntară, a plecat în schimb de experiență, timp de o săptămână, la o comunitate Emmaus din vestul țării, la Satu Mare. S-a deplasat acolo cu un companion din Iași, pentru ca, amândoi, să aibă o oportunitate să vadă cum funcționează un alt grup Emmaus, să descopere altceva și să cunoască alți oameni. Valentin a acceptat să povestească puţin despre experienţa lui.

Buna ziua ! Te poţi prezenta ?

Mă numesc Valentin RADU.

Ai fost la Satu Mare săptămâna trecută, ce activități ai făcut acolo ?

Am triat și şters veselă, am și mutat un apartament întreg, tot cu mobilă. Am dat și o mână de ajutor la magazinul de mobilă. Am jucat football (activitatea de football este organizată în fiecare luni seară pentru companioni de la Satu Mare, ndlr). Am triat gunoiul, am făcut curat la magazin și la centru rezidential. Mai multe activităţi diferite. Am și montat o masă pentru vechituri. Am participat la jocuri de societate într-o seară.

Ce ti-a plăcut cel mai mult ?

Aproape toate activităţile ! Mi-a plăcut să montez o masă cu Danny, companion de la Satu Mare. Mi-a plăcut mâncarea de acolo, și orașul. Mi-ar place să merg din nou.

Cum te-ai înțeles cu oamenii cu care te-ai intalnit ?

Foarte bine ! M-am înțeles cu toată lumea. M-am plimbat în oraş cu Romane, și weekendul la biserică cu Iosif, Sandu, Dan, Timea și Erzsi, companioni de la Satu Mare.

Ce diferenţe ai văzut între cele două comunităţi Emmaus, Iași și Satu Mare ?

Este foarte similar…. poate că doar colegii sunt mai prietenoși la Satu Mare decât la Iași. M-am înțeles bine cu Sorin (director) si Philippe (preşedinte). Am fost multumit de șefii și de colegii. Mi-a plăcut să merg la Satu Mare cu Romane, a fost foarte comunicativă, zâmbitoare și glumeață.

Ce îți vei aminti despre aceasta experienta ?

Că a fost ceva nouă, prima dată pentru mine.

Mulțumim Valentin pentru acest interview !

Lasă un comentariu