În fiecare seară a săptămânii, distribuim mâncare persoanelor fără adăpost din oraşul Iași.
De fiecare dată, avem grijă să fie o porţie de mâncare caldă (ceai, ciorbă), cu sandvişuri, ouă sau pâine. Schimbăm meniurile, aducând ciorbe diferite când este posibil (gătite la Emmaus sau la Cuib, restaurant partener al programului).
În mod regulat, Nicu, companionul bucătar care munceşte și pe programul “marod” în timpul iernii, găteşte o marmită mare de gulaş (în curte pe foc de lemn) : un fel consistent și apreciat de toată lumea.
Ca să-l puteţi găti la dvs acasă, găsiţi reţeta mai jos !
Ingrediente (50 L de gulaş)
10 kg de carne (la alegere sau amestecate : pui, vită, porc). Pentru marod, luăm pui.
20 kg de cartofi
3 kg de ceapă
1 kg de morcov
1 kg de ardei dulce
1 borcan de bulion
Condimente : foi de dalfin, cimbru, boia de ardei, piper, sare
Modul de preparare (1 oră)
Într-un ceaun mare, să puneţi carnea la fiert în 20-25 L de apă
Spumuiţi bine cu o lingura specială
Adăugați toate legumele tăiate cubulețe
Adăugaţi condimentele și bulionul
Lăsați 10-15 minute pe foc (timpul poate să varieze dacă gătiţi pe aragaz, pe foc sau pe plită electrică)
Adăugați sau scoateţi zeama în funcție de consistenţă și de gustul dvs.
Poftă bună ! Aveţi grijă, este fierbinte !