Tortul regilor se invită la noi !

Tortul regilor : două reţete !

Tortul regilor : rețeta cu frangipane (sos cu praf de migdale)

Ingrediente pentru 6 persoane

2 foietaje

140 g de praf de migdale

100 g de zahar pudră

2 ouă

75 g de unt moale

1 galbenus de ou

1. Pune un foietajul  într-o tavă de plăcinte, înţeapă foietajul cu o furculița

2. Într-un castron, amestecă praful de migdale, zahărul, ouăle şi untul moale : devine un fel de sos

3. Pune sosul în tavă şi ascunde figurina din porţelan

4. Acoperă cu al doilea foietaj, lipeşte marginile

5. E posibil să faci forme  pe foietaj şi periați cu gălbenușul de ou

6. Pune în cuptor la 200 de grade (6-7) 20-30 de minute, verifică în timp.

Tortul regilor : rețeta fără frangipane

Ingrediente pentru 8 persoane

2 oua si un galbenus de ou

O figurină din porțelan

125 g de unt

200 g de ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte

125 g de zahar

2 foietaje

1. Se topește ciocolata într-un recipient. Când e topită, adaugă untul moale,
se amestecă cu o lingură.

2. Se amestecă zahărul, se amestecă bine.

3. Adaugă ouale bătute, amestecate.

4. Pune un foietaj pe tavă. Adaugati sosul omogen pe acest foietaj (trebuie 2-3 cm liberi la margine)

5. Acoperă cu al doilea foietaj, lipeşte marginile, periați cu gălbenușul de ou.

6. La cuptor 30 de minute, la 200 de grade.

Lasă un comentariu