Tortul regilor : două reţete !
Tortul regilor : rețeta cu frangipane (sos cu praf de migdale)
Ingrediente pentru 6 persoane
2 foietaje
140 g de praf de migdale
100 g de zahar pudră
2 ouă
75 g de unt moale
1 galbenus de ou
1. Pune un foietajul într-o tavă de plăcinte, înţeapă foietajul cu o furculița
2. Într-un castron, amestecă praful de migdale, zahărul, ouăle şi untul moale : devine un fel de sos
3. Pune sosul în tavă şi ascunde figurina din porţelan
4. Acoperă cu al doilea foietaj, lipeşte marginile
5. E posibil să faci forme pe foietaj şi periați cu gălbenușul de ou
6. Pune în cuptor la 200 de grade (6-7) 20-30 de minute, verifică în timp.
Tortul regilor : rețeta fără frangipane
Ingrediente pentru 8 persoane
2 oua si un galbenus de ou
O figurină din porțelan
125 g de unt
200 g de ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte
125 g de zahar
2 foietaje
1. Se topește ciocolata într-un recipient. Când e topită, adaugă untul moale,
se amestecă cu o lingură.
2. Se amestecă zahărul, se amestecă bine.
3. Adaugă ouale bătute, amestecate.
4. Pune un foietaj pe tavă. Adaugati sosul omogen pe acest foietaj (trebuie 2-3 cm liberi la margine)
5. Acoperă cu al doilea foietaj, lipeşte marginile, periați cu gălbenușul de ou.
6. La cuptor 30 de minute, la 200 de grade.